tisdag 2 juni 2009

En vanlig dag

Mina vanliga dagar består av arbete via datorn och - oftast - av möten med olika konstellationer inom vår förvaltning.
Idag startade dagen med ett möte kring Hållbar utveckling med fokus på jämställdhet. Ett nätverk bildas med Anna L som ansvarig. Anna (So-lärare) har TIDsprojekt, dvs. rektor får pengar för Annas kostnader och Anna driver sådant som inte ryms i en lärartjänst. Dessa pengar tas från min budget.
Efter detta möte besvarade jag mail, jobbade på en rapport för att senare analysera läget när det gäller den kommande processutbildningen kring Kunskap o bedömning.
På em. blev det akutprat... som så ofta och en träff med barnskötare som utbildar sig till förskollärare. I dec. har vi 30 barnskötare som är förskollärare - riktigt läckert! De har slitit för detta i tre år och utvecklats hur mycket som helst. På vissa håll har hela förskolor utvecklats, på andra håll har de inte fått det utrymme av rektor eller haft det kurage som krävs för att utmana verksamheten. Dessa personer har inte bara utvecklat sig själva - de har också beredskap för att utveckla den förskola de jobbar vid. OM rektor ger utrymme, tidsutrymme.

Hur som - denna utbildning som vi köper från Universitetet är otroligt bra, den ger de resultat vi eftersträvar.
Läckert, eller hur?

Inga kommentarer: