tisdag 20 september 2011

Sofforna köpta - ingen ångervecka!

Nu är sofforna inköpta. Det blev två svarta, smarta soffor.

Då vi är en stor familj behöver vi många sängplatser. 
Våra allra närmaste; barn och barnbarn är 25 personer om vi bara räknar de barnbarn som inte är stora nog att klara sig själva.
Alla dessa har ju fri tillgång till huset. 
Storleken på familjerna varierar mellan två och fem personer... om två syskon med familj vill vara i huset krävs det ungefär åtta bäddplatser. Nu har vi åtta! Blir de nio så har min bror en extrasäng:) Som också ryms.

Två av dessa svarta blev det. I det lilla utrymmet krävs det smäckra möbler, tycker vi. Två fungerar hur bra som helst!
Bäddmåttet är 200x145 cm. Ungefär som i en husvagn eller husbil. Borde fungera. Barn kan ju sova fyra i samma rum medan föräldrarna sitter på altanen i den mörka och varma kvällen. Eller vad tror du?


-Lät som om föräldrarna skulle sitta där i evighet:) Men när sovande occuperar vardagsrummet är det ingen big deal här, de vakna är hellre på altanen. Så var det tänkt!
Dom vuxna har ju varsitt sovrum.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter väl riktigt genomtänkt. Visst kan många barn sova i samma rum - på dagis låg dom ju kanske 10 i samma rum, och det gick så bra så. T o m småbarnen sov 5-6 st i samma.
Är också ganska övertygad om att föräldrarna (vuxna) mycket hellre sitter ute på altanen (åtminstone i Thailand).
PS Snygga, smarta soffor. Kram/Eva

Rakel sa...

Ja, ibland blir det rätt;)
Kram

Maria sa...

Mycke bra tänkt, med att köpa soffor. Ni kommer att få det så fint så. Hoppas man får tillfälle att besöka er:) Kramar från nu ett regnfritt Boden

Lotta sa...

De har himla smarta bäddsoffor i Thailand, de verkar tänka lite utanför ramarna. En av våra grannar har två flickor i övere tonåren. Deras soffa kan man antingen bädda ut framåt som vanligt eller dra isär så att det blir två enkelsängar om man inte vill ligga och kramas, himla bra!

Fanny sa...

Heej!!

Hoppas ni har det bra!!! :)

Kraam Fanny

Rakel sa...

Jaa, vi har det jättebra. Känns trist att åka hem imorgon efter så kort tid. Men när du skrev började jag att längta hem! Såå roligt att du svarar! Å att du syns här i cyberspace!!!

Puss o kram!
Farmor