torsdag 15 september 2011

Nu börjar vi veta vad vi vill... ögonshoppingens sista dag

I GÅR träffade vi byggherren, hans fru, dotter, förmannen och tre assistenter till Khun Viboon (byggherren). Ett mycket förtroendeingivande möte.
Nu har de börjat lägga klinker, ser fint ut. Vi är nöjda!
Då vi lagt till ett till badrum blir det inte så stort. Men bra. Här är det lilla handfatet, gissar att det funkar att sitta på toan OCH tvätta händerna samtidigt. Duschutrymmet är iaf. väl tilltaget.

Vi bestämde också hur det skulle se ut i trädgården. Blir mest plattor, lite gräs att plantera i men i stort plattor. Då vi har en halvrund trappa kom vi inte ifrån sandwash... men den är under tak.
I DAG var det powershopping med ögonen. Halv dag igen. Nu har vi förbrukat 1 dag av de 3 vi tror och vill använda till shopping, så det gäller att vara effektiva!

Övrig tid - så här långt - har mest gått åt till att "drälla", någon tur till affären, våra restauranger i byn och läsa, läsa och återigen läsa. Samt lite korsord. Det vi kallar semester:)

Ja, vi var faktiskt på nattmarknaden i går. Inget nytt under solen!

På INDEX fann vi denna grupp. Vi hade/har tänkt oss två soffor av samma material på altanen. Fann inga sådana och tycker att dessa är ett bra val då utrymmet är begränsat. Jättesköna! Det blir nog dessa... plus en extrastol.


Smart soffa
Denna soffa har min bror, fast vinröd och av annat material. Den är smäcker, prisvärd och går att göra till två divaner på ytterkanterna eller till säng; 145:s bredd. Vi tror - idag - att det blir två svarta sådana i vinkel. OM så innebär det att vi har möjlighet att övernatta 8 personer. Inte illa.
Några fina kuddar så blir den perfekt!

Vi ser nu att huset är välplanerat och känns verkligen inte trångt eller pyttigt.
Härligt!
Isåfall med dessa som bord.
I vardagsrumsdelen tänker vi oss en sådan här sideboard/TV-bänk. Två delar, vardera 120 cm. Här ryms lite av varje. Förvaring är i dagsläget ett problem... Ni som har en insikt om detta - hör av er! Vi har än så länge enbart åsikter:)


Å gästrummets möbler. Säng, garderob, sminkbord med byrå och nattygsbord. Hoppas den finns i Queens size:)


I köksdelen visade det sig att en balk gjorde att vi har 1 m till förfogande till kyl/frys. Först tänkte vi en smalare variant, nu blir det nog den till vänster. Snygg!
Till detta kök. Överskåpen kan vi inte ha då vi har fönster där men några ryms nog ovanför kyl/frysen. Eller så gör de inte det? Istället för plattor ska vi ha häll. Svart häll med två plattor och svart micro. Skönt att finna något som inte är rostfritt, i denna kalkrika miljö :) 
De överskåp vi inte kan använda här kan vi ha i vår framtida förrådsbyggnad.
Detta blir vår sovrumsmöbel. Mest vald för att det finns lite förvaring för böcker, åtminstone utrymmet mellan garderoberna, det under sängen vet jag inte vad man ska ha till...
Å en vattenkyl måste vi ha. Den till höger - fast så onödigt med varmvatten... kanske finner vi en med enbart kallvatten?

Så är dagsläget här. Mellan Index och Home Pro var vi på dagsmarknaden där alla thailändare handlar. Kul!

På måndag blir det skarp läge med shoppingen! Då är det färdigtänkt.



Innan dess ska vi till stranden i morgon (fredag) och ut på havet på lördag med Siam Pearl och Macke o Lisa. Ser fram emot det!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Såå snygga möbler ni hittat till både altan, vardagsrum och gästrum. Även köket blir ju kanon. Snygg kyl o frys + häll.

Du haar så rätt, tänk soffan med piffiga kuddar i alla de färger!!

Ska bli så roligt att få se i verkligheten i januari.

Ja, nu har ni varit så duktiga att i förtjänar en dag på havet. Kramar

Anonym sa...

Oj. Vad fint ni tänker göra i huset. Jag längtar tills jag får komma dit och se när det är färdigt. Kram och ha det bra.Marri

Rakel sa...

Kul att se att du, Eva gissar jag, fortfarande är anonym!

Ja, Marri, vi ser fram emot semestern med dig!

Kram / Rakel ( som inte är inloggad nu:)

Rakel sa...

Fast jag inte var inloggad så kände
paddan av mig... Eller?

Anonym sa...

Ja, Eva känner sig väldigt anonym!

Lotta sa...

Det är bara så kul att planera och handla...