onsdag 25 mars 2009

Restaurang Brönja

På min gamla skola är det Elevens-val-vecka. Några elever är i hemkunskapen och har lunchrestaurang.
De planerar, gör inköp, tillagar maten, serverar och tar hand om allt efter matgästerna.














Här tas betalningen emot. 30 kr för salladsbord, varmrätt, efterrätt och kaffe!
I måndags var det tagliatelle och fläskfilé med svamp i en krämig sås. Till efterrätt serverades kladdkaka och grädde. Jättegott!




























Skolan har besök från Frankrike. Här konverserar jag med en av fransmännen. Han kallade sig principal men vad jag förstod var han kanske styrelseordförande eller något åt det hållet. Det var en annan fransman som var rektor. 29 elever och 3 vuxna stannar i Boden i 1,5 vecka.















Tisdagens meny bestod av Grekisk pytt dvs. kyckling, klyftpotatis, tomat, paprika och fetaost. Då var barnbarnet Jack, 5 år, med och åt på sin mammas arbetsplats. Efterrätten bestod av stekt banan och glass.

Idag, när barnbarnet Nadja 9 år var med, var det dubbelmarinerad fläskfilé och potatisgratäng och ett ännu innehållsrikare salladsbord. Till efterrätt bjöd eleverna på Gino.

Livskunskap! Eller överlevnadsstrategi. Jättebra initiativ av lärarna och mycket uppskattat av eleverna. Och av oss matgäster.
Tack Maria, Gudrun, Anette och alla elever!

Update: Menyerna var anpassad för "alla": alla vuxna och Jack o Nadja uppskattade maten och åt med god aptit.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Kan alla äta eller är det bara särskilt inbjudna? karin

Rakel sa...

Alla som bokar hos Maria. Imorgon är det sista dagen. På menyn stor laxtärningar, räkor och wokade grönsaker. Skynda o fynda!

Rakel sa...

...menyn STÅR ska det förstås vara.
Från kl. 11

Anonym sa...

30 spänn??!! Kan de inte komma och öppna lunch-ställe i Stockholm? Köer dit kan jag säga....

Anonym sa...

Tack för dina fina inlägg, du är superbra på att fånga bild och text ihop.

Hälsn, Maria som leker resturang på jobbet. Eller är det drömmar....som man förverkligar

Rakel sa...

Tack för det, Maria!
Det är optimalt!
Du älskar ditt jobb med eleverna OCH har restaurang ibland. Toppen!

När kommer recepten?

Kram

Rakel sa...

Lotta:
Ja, det vore fant
astiskt om en sådan restaurang fanns överallt, varje dag!
Om fler visste om möjligheten skulle inte skolans lokaler räcka till för alla matgäster som skulle stå i kö.
Jag känner mig VIP:ad;-)