tisdag 17 juni 2008

Mätta o nöjda



Maten var - som vanligt - otroligt god!

Det är fascinerande hur olika smaker gifter sig med varandra (ett uttryck som jag hört i ett matlagningsprogram men aldrig riktigt förstått tidigare. Här gifter sig smakerna ofta).

I kväll åt vi Panang m. fläsk och Gang Om m. kyckling. Stavningarna varierar nog från restaurang till restaurang men detta är efter matsedeln. Jättegoda "soppor", den ena klar och den andra lite redd. Panangen var den som var lite mer chilistark och också den som smakade mest. 
Det är otroligt hur smakerna kan avlösa varandra i munnen, ungefär som när man avsmakar ett fylligt rödvin. Smak efter smak...

Nu är klockan strax efter 21 här och kvällskoncerten är i full gång.

Här ser du lite bilder på Sue´s döttrar, Amy och Aom. Amy är 10 år och har växt upp i USA tillsammans med mamma Sue och pappa Rickard. På bilden är det inte mamma Sue utan grannen som är tillsammans med Amy.

         
Familjen flyttade hit för ca ett halvår sedan. Aom har bott hela sitt liv hos sin pappa här. 

Sue´s restaurang kan tävla med vilken restaurang som helst när det gäller smaken och fräschören. Men det finns lite mer att göra på inredningen, fast priset är i paritet med fasciliteterna. 
Däremot är det ytterst ovanligt att det går att prata engelska, bli begripen på engelska och själv begripa det som sägs på engelska på en restaurang här. Det kan man med Sue, Rick och Amy. Aom tränar...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Snart blir ni mätta och nöjda när ni kommer hem till lilla thailand på andra sidan staketet. Välkommen hem

Rakel sa...

Det blir kul!

Vi syns snart!