tisdag 4 januari 2011

En svensk nyårsafton

Det var länge sedan vi firade i Sverige... men nu!

Nyårsafton hos bästa Marri, tillika svägerska.


Vad ser jag där? Ja, en hundra år gammal- fungerande - brödrost!
Kul!


Vi bjöds på supergod mat:
  • Till förrätt fick vi en underbart god räksoppa med massor av räkor!
  • Varmrätten bestod av en perfekt stekt- rosa -oxfilé med ett täcke av prästost och cremé fraiche.
Hur gott som helst!

Efterrätten bidrog jag med:
Falsk pannakotta:
Kesella vanilj, Joggi vanilj och bär är valfri sort. Jag tog jordgubbar.
En fräsch avslutning på den underbara middagen!

Som om det inte var nog ... så åt vi Janssons strax före 12-slaget.

Som om det inte heller var nog firade vi 12-slaget med ett riktigt gott bubbel från Tyskland.
Tack Anette, Gudrun och Maria!
(I bokstavsordning;)



Malte anpassar sig... här fann han en bokhylla. Hur han kom upp och ner på den fattar jag inte. Men katter är katter...

2 kommentarer:

Lotta sa...

Vilken läcker brödrost! Den har väl ny sladd så ni inte får en stöt?? Maten lät riktigt läcker, förstår att ni smörjde kråset.
Och katter är väl ändå för underbara? De kan koppla av och ha det skönt var som helst, ju obekvämare desto mer ser de ut att ha det bra...

Rakel sa...

Brödrosten är så sällan använd, den är som ny!

Ja, katter kan...